Kontakt oss

Telefon: 23 96 51 45
E-post: info@rollup-kungen.se

Vi er tilgjengelige på hverdager
08.00-14.45.


Sjekk gjerne om ditt spørsmål allerede er besvart under FAQ.

Miljø og bærekraftighet

Miljö-Kungen

Miljø og bærekraftighet

Bransjen vår er ikke kjent for miljøbevissthet og gjenvinning. Dette er noe vi ønsker å endre, men vi trenger deres hjelp for å lykkes.
Raskt, billig og gode farger etterspørres oftest når trykksaker skal bestilles. Men å kombinere dette med miljøvennlighet er ikke alltid like enkelt. Til riktig tid, til en god pris ogselvfølgelig gode farger er det vi ønsker oss.
Det er en dårlig uvane å alltid være sent ute, og det fører til unødvendige kostnader og transport, noe som igjen er dårlig for miljøet. Vi prøver derfor å alltid være ute i god tid og å ha store lager for å forebygge at vi får tidsnød. Når det gjelder pris velges vanligvis det som er billigst, men vi vi ønsker å be dere om å ta en titt på standard- og premiumsortimentet av rolluper før dere bestiller den aller billigste rollupen (som er den modellen vi selger mest av). Kvalitet lønner seg alltid i lengden, og det er vanligvis bedre for miljøet..

Under mottoet vårt skriver vi at "...Vi vil alltid jobbe langsiktig, både når det gjelder relasjoner og miljøet vårt.". Det er noe vi ønsker skal bli til virkelighet, og ikke bare gode ord. Men hvordan skal vi lykkes med dette i en verden der mange bare vil tjene raske penger?
Jo, vi hos Rollup-Kungen har eksistert siden 2007 som en av de første aktørene som selger stand- og messemateriell på Internett, og vi planlegger å eksistere lenge. Vi vil at dere som kunder skal vite at vi er en langsiktig partner som dere kan stole på. La oss sammen jobbe langsiktig. Det er noe vi tror er bra både for miljøet og lommeboken.

Gjenbruk og redusert svinn

Når det gjelder trykk av trykksakene våre, har vi en skriver for hver materialtype og materialbredde, alt for å gjøre produktflyten så effektiv som mulig. En positiv effekt av dette er også at det skaper minimalt med materialsvinn.
De aller fleste rollup-flatene vi trykker er omtrent like høye, og det som skiller dem fra hverandre er rollupens bredde. Derfor trykker vi alle rollupene våre i et liggende format på brede ruller. Slik spiller rollupens bredde ingen rolle og det blir minimalt med materialsvinn.

Produksjonen vår skaper likevel en del avfall. Det er delvis materialrester og tomruller fra alt vi trykker og skjærer ut, men også restemballasje (som for det meste er bølgepapp) og forpakningsplast.

Wellpap

Den resterende forpakningsplasten som er hel og ren plast, oppbevares i separate sekker og blir gjenbrukt senere som fyllmateriale og støtdemping når vi pakker og sender av gårde produktene. Hele bølgepapp-forpakninger og tomruller oppbevares også for senere gjenbruk når vi sender mindre produkter som ikke har egen forpakning (som blant annet bannere) eller der en bestilling består av flere artikler med forskjellig størrelse.

Foto: Stena Recycling

Samarbeid med Stena Recycling

Resterende bølgepapp legges i en separat beholder fra Stena Recycling. Det samme gjelder resterende tomruller, rester av trykkmateriale og øvrig avfall, men her har vi i stedet en stor lastebilcontainer til brennbart avfall fra Stena Recycling. Via Stenas kundeportal kan vi så bestille henting når beholderne er fulle slik at det ikke skjer unødvendig henting. Etter å ha samarbeidet med Stena Recycling en stund, har vi fått en god oversikt over hvor ofte vi trenger tømming, og kan derfor ha stående bestillinger på dette. Hele 89,3 prosent av avfallet vårt energigjenvinnes og de resterende 10,7 prosentene materialgjenvinnes (dette basert på tall fra henting i 2018). Kilde: Stena Recyclings kundeportal). Stena Recyclings kundportal).